Živim na vasi v hiši, ki ima v okolici večjo površino travnika. Da prihranim čas, sem se odločila, da bo delo opravljala kosilnica robotska z navigacijo na mojem travniku. Ker je območje precej veliko, sem se najprej posvetovala s strokovnjakom, da mi obrazloži vse možne funkcije. Imamo na voljo različne moodele robotske kosilnice, ki uporabljajo različne vrste navigacijskih sistemov za premikanje in košnjo trave. Lahko sem izbirala med naključno navigacijo, sistem vodenja žic, GPS navigacija in senzorji za zaznavanje ovir. Pri naključni navigaciji se kosilnica robotska z navigacijo premika po površini na naključen način. To pomeni, da uporablja senzorje za zaznavanje ovir. Ko naleti na oviro, kosilnica robotska z navigacijo spremembo smer gibanja in košnje trave. Ta metoda je bolj primerna za manjše površine, kjer ni potrebe po natančnem vzorcu košnje, jaz pa sem potrebovala košnjo za večje površine.

Za lepo okolico je kosilnica robotska z navigacijo dobra izbira

Pri metodi sistema vodilnih žic ima kosilnica robotska z navigacijo vgrajeno vodilno žico. Ta je nameščena pod zemljo ali pa na površini trate in kosilnica sledi tej žici, ki deluje kot vodilo za določanje poti. Ta metoda mi ni najbolj ustrezala, čeprav omogoča natančno in usmerjeno košnjo. Bolj mi je bila interesantna GPS navigacija, kjer kosilnica robotska z navigacijo s se pomočjo satelitskega signala določi natančna lokacija kosilnice. Nato naredimo program, tako se sledi določenemu delovnemu območju košnje. Na voljo je bilo še nekja drugih metod, vendar sem se odločila za GPS navigacijo. Vsaka kosilnica robotska z navigacijo je opremeljena tudi s senzorji za zaznavanje ovir. Tako zaznavajo in ovire, kot so drevesa, rože, vrtno pohištvo ali druge naprave. Senzorji delujejo na različne načine, lahko uporabljajo infrardečo tehnologijo, ultrazvok ali druge metode za zaznavanje ovir v bližini.

Zelo sem zadovoljna z izborom kosilnice, ki je vključena po potrebi in se sama polni. Moja okolica hiše in travnik sta tako ves čas lepo urejena.