Ker sedaj že vrsto let uporabljamo toplotno črpalko za ogrevanje našega stanovanja in pa tudi vode. Ker pa so toplotne črpalke zelo energetsko učinkovite, saj za vsak kilovat elektrike, ki ga porabijo, proizvedejo več kilovatov energije, so se nam mesečni stroški zelo zmanjšali.

Sprva pa nismo bili prepričani, ali bi bila toplotna črpalka dobra investicija, saj so cenovno kar drage. Nato pa smo malo preračunali vse stroške, ter smo kar hitro ugotovili, da se nam bodo stroški ogrevanja tako stanovanja, kot tudi vode, izrazito zmanjšala, kar bo pomenilo, da bomo toplotno črpalko lahko pokrili z vsemi stroški, katere bomo prihranili.

Tako smo se nato le odločili na nakup toplotne črpalke. Ker pa lahko toplotne črpalke najdemo v več različnih oblikah delovanja, smo se na koncu odločili za toplotne črpalke, ki toploto črpajo iz zemlje. To pa zato, ker ima zemlja najbolj konstantno temperaturo. To pa pomeni, da nam bo toplotna črpalka prišla prav skozi celotno leto, torej tako poleti, kot tudi med zimo, kar pa je ključnega pomena za maksimalno izrabo toplotne črpalke.

Življenja brez toplotne črpalke si več ne predstavljamo

Potrebno pa je še paziti, da toplotne črpalke postavimo nekam, kjer imajo streho, oziroma vsaj delno zaščito. To pa zato, ker si najbrž noben ne želi, da bi prišlo do kakšne poškodbe toplotne črpalke, saj je lahko to zelo drago.

Tako pa smo sedaj že vrsto let veseli potrošniki toplotne črpalke in si življenja brez nje skoraj da več ne predstavljamo. To pa zato, ker smo si z vsakomesečnimi prihranki lahko privoščili kakšen dopust več, oziroma bolj kvalitetne dopuste. Ker pa smo štiričlanska družina, nam je ta čas, ki ga preživimo na dopustu, še toliko bolj pomemben in pa cenjen.

Zato pa smo tudi vsem znancem oziroma prijateljem predlagali, da si ogledajo toplotne črpalke, ter premislijo o kakšni investiciji, saj se jim bo čez čas še kako poznala.