Dolgo sem si že želel, da bi imel doma savno, pa nisem imel dodatnih prostorov, da bi si lahko kupil savno. Potem pa sem se odločil, da si uredim podstrešno stanovanje, ker sem pogosto imel obiske, ki so prespali in takrat je prišla ideja, da bi lahko v enem kotu stala savna, ker je bilo dovolj prostora.

Kar z večjim veseljem sem se lotil dela, ker sem vedel, da bom imel v zgornjih prostorih savno, komaj sem čakal, da vse skupaj uredim in jo naročim. Kar nekaj poti sem imel, da je bila naročena prava savna, malo sem bil razočaran, kako ljudje komplicirajo pri prodaji, bolj kot sem govoril svoje želje, bolj so me hoteli prepričati v to, kar so oni mislili, da je dobro. Seveda sem dovolj trmast in vztrajen, da sem se dogovoril, tako kot je bilo meni všeč in takšna savna je bila naročena.

Prej sem moral urediti čisto vse, kajti savna je prišla na koncu, ko je podstrešno stanovanje bilo dokončano. Še danes sem srečen, da je savna v zgornjih prostorih in uporabljam jo pogosto, sigurno 2 do 3 krat na teden.

Nisem človek, ki bi jo moral imeti zase, tako, ko pridejo k meni prespat prijatelji, so še kako veseli, ker vedo, da je zgoraj savna in tudi oni so jo že izprobali, posebej zato, ker so hoteli videti, če je to res dobra savna in če bi jo tudi oni imeli doma. Za enkrat je še nima nihče, vsi so je veseli, nihče pa si je ne naredi.

Vseeno so stroški in ni malo denarja, da si lahko narediš takšno savno. Kajti ne moreš si privoščiti, da bi savna bila slabe kakovosti, ker se pri takšni investiciji ne boš igral, da potem ne bo delovala tako kot je treba. 

Odkar je pri meni doma savna, sem bolj zdrav, posebej kar se tiče zamašenega nosu in bolečin v hrbtu. Mogoče je to zgolj naključje, mogoče pa je ravno savna prispevala, da se boljše počutim.