Odpravila sem se v trgovino z zdravo hrano, da bi najdla nekaj semen in suhega sadja. Vsako jutro si zajtrk obogatim z dateljni, saj so polni vitaminov in mineralov. V trgovini so imeli najrazličnejše eksotično sadje, med drugimi so bili dateljni, ki sem jih iskala. Dala sem jih v nakupovalno košaro in nadaljevala z nakupom. Kupila sem še:

  • Chia semena
  • Kakav v prahu
  • Spirulino

Ker je bil sončen dan, sem se še sprehodila po mestu in se odločila, da naredim presno torto z dateljni in ostalimi sestavinami, katere sem pravkar kupila. Točnega recepta nisem vedela, zato sem pobrskala na spletu. Vpisala sem presna torta z dateljni in borovnicami. Nekaj borovnic mi je še ostalo in sem jih morala porabiti. Ko sem najdla recept, sem vse sestavine skrbno stehtala in ji postavila v posodice. Chia semena sem dala namakati v vodo, da so se zgostila in jih uporabila namesto jajc. 

Borovnice sem oprala in presortirala, dateljni pa bodo uporabljeni kot sladilo. V večjo posodo sem dala še kakav in čajno žličko spiruline, da je torto obarvala zeleno. Medtem, ko sem mešala sestavine, sem že naprej brala postopek in kateri je naslednji korak. Ker so dateljni, ki sem jih kupila vsebovali koščice, sem jih morala najprej odstraniti. Ko sem to storila, sem jih postavila v mikser, da bi naredila gosto zmes. 

Pripravila sem posodo v katero sem vlila zmes in na vrh dala še borovnice. Ker je bilo poletje, sem torto postavila v skrinjo, da bi se ohladila. Postala naj bi nekakšna ledena torta, idelana sladica s kavo po kosilu. Po nekaj urah, sem jo vzela iz skrinje, da bi se rahlo odtalila preden jo razrežem. Za dekoracijo so bili celi dateljni kot nalašč, iz breskev pa sem zmiksala še omakico, ki sem jo postregla zraven torte. Za prste oblizat.