Izpit za čoln je obvezen za vse tiste, katerih skrita želja je imeti svoj lasten čoln. Brez njega se ne smete odpraviti na samostojno plovbo s čolnom, ki je dolg več kot 7 m. Za uspešno opravljen izpit je priporočljivo opraviti tečaj za voditelja čolna, ki je najboljša priprava na izpit.

Takšen tečaj vam ne bo vzel veliko časa. Ker pa ga je danes mogoče opraviti kar preko spleta, ga lahko opravite kar od doma. Spletni tečaj za voditelja čolna je prav tako učinkovit, s prijavo pa si zagotovite tudi prost dostop do spletne učilnice.

Kako poteka tečaj za voditelja čolna in kaj morate vedeti o njem?

Za vsakega posameznika, ki se prijavlja na izpit za čoln je dobro vedeti, da tečaj za voditelja čolna ustreza izpitnemu programu Uprave RS za pomorstvo. Torej, na njem s pomočjo izkušenih predavateljev predelate vso vsebino, ki je na izpitu.

Praviloma traja 16 šolskih ur in je kombinacija predavanj, praktičnih vaj iz vozlov in navigacije. Poleg tega pa vam predavatelji pokažejo nekatere najboljše primere iz prakse in številne video vsebine, s pomočjo katerih je osvajanje pomorskih veščin veliko lažje. S prijavo na tečaj za voditelja čolna pa imate tudi dostop do spletne učilnice, kjer vam je celotno gradivo vedno pri roki.

Prednosti tečaja za voditelja čolna 

Čeprav se na izpit za čoln lahko tudi sami pripravljate, pa ima tečaj za voditelja čolna veliko prednosti. Najbolj pomembna je ta, da vam vse informacije in pomembno vsebino posredujejo izkušeni predavatelji, ki natančno vedo, kako izpit poteka in vas nanj najbolje pripravijo.

Predavatelji natančno vedo, na kakšna vprašanja za izpit za čoln morate znati odgovoriti in vas na vse te koristne informacije opozorijo. S prijavo na tečaj za voditelja čolna pa dobite tudi vso potrebno gradivo, najsodobnejšo literaturo in vse pripomočke, ki jih potrebujete za pripravo na izpit.