Od prijateljice sin je imel rojstni dan, in ker vedno za praznovanje pripravi igro, se je tokrat odločila, da bo pripravila lov na skriti zaklad. Ker imajo cel dan časa, ne bo to le en lov, ampak jih je bilo več. Včasih ji pomagam pri praznovanju in tudi tokrat sem jih. Ko sem opazovala dogajanje, sem videla, da se je zelo dobro spomnila vse skupaj. Kako lahko otroke za več ur zaposliš, da imaš popolni mir. Tako, da narediš neskončen lov za skriti zaklad, ki ima zelo mamljive nagrade. 

Ne spomnim se točno, kaj vse je imela. Vem, da je bilo zelo veliko sladkarij in tudi nekaj igrač, ki s trenutno najbolj popularne. Videti je, da so takšne stvari najbolj privlačne za otroke ta trenutek. Celoten rojstni dan je potekal zelo dinamično in prav nikoli ni bilo nikomur dolgčas. Res smo se imeli zelo dobro. Osem ur je šlo mimo, kot bi mignil in prav nič ne bi bilo narobe, če bi se še kakšno uro nadaljevalo. Ampak ker je bila ura že pozna in so starši prišli po otroke, se je moral rojstni dan počasi zaključiti. Imeli smo le še en lov na skriti zaklad, potem so pa počasi odšli.

Sosedov rojstni dan in lov na skriti zaklad

Ko sva ostali sami, sva imeli zelo veliko za pospraviti. Na srečo sta bila najina otroka že zelo zaspana in sta kar v dnevni sobi zaspala. Midve sva imeli še nekaj ur dela, da sva vse pospravili, potem sva pa tudi midve lahko odšli na zasluženo počivanje. Ostalo je še nekaj torte, ki sva si jo narezali zase in odšli na vrt. Na srečo se otroka še nista zbudila in sva lahko še midve v miru imeli nekaj časa, da se odpočijeva. To idejo za lov na skriti zaklad bom zagotovo tudi jaz uporabila, ker vidim, da je zelo priročna.