Če je nekdo občutljiv na živila, je včasih tudi preprost izdelek, kot so proteini težko najti. S tem sem se ukvarjala veliko let, in čeprav sem preskusila mnogo izdelkov, ki so imeli napis veganski bio proteini, ni bil vsak izdelek dober. Tisti, ki so vsebovali živalske proteine nikakor, niso bili primerni zame. Nisem veganka, ampak vseeno se izogibam katerimkoli mlečnim proizvodom. Meso na srečo ni problematično, ampak tega žal vsak dan ne morem pojesti toliko, da b zagotovili zadosten vnos proteinov, ki jih potrebujem za to, da lahko izvajam najljubše športe. 

Zadnja in edina možnost, ki je bila neprebojno primerna, so konopljini proteini, ki pa zahtevajo kar precej kompromisov. Predvsem zaradi okusa. Ne glede na to, da sem zelo vešča v tem, da najdem primerno kombinacijo živil, da je okus mamljiv in da hrana vsebuje dovolj hranljivih snovi, a žal pri teh proteinih še do danes v kar nekaj letih nisem našla pravih kombinacij, ki bi okus izboljšale. Vsa je naredilo obratni učinek in so bili proteini le še slabšega okusa. 

Končno so se našli proteini, ki mi ustrezajo

Nekako sem bila do nedavnega primorana sprejeti ta kompromis in uživanje proteinov ni bilo nekaj cesar sem se veselila. Zlasti, ker vem, da obstaja resnično veliko pripravkov, ki so zelo okusni in tudi mnogo bolj učinkoviti kakor proteini iz konoplje. 

Na sreče sem pred kratkim v nekem fitnes centru preskusila rastlinske proteine, ki so bili organski in niso vsebovali sladkorja in glutena. Test ali bodo ti proteini primerni zame, je bil zelo neprijeten, ker sem se že mnogokrat znašla v položaju po podobnem testu, ki ni bil najbolj prijeten. Običajno se nisem počutila dobro. Ti proteini mi pa končno niso naredili nobenih težav in še okus je bil tako božanski, da bi z lahkoto spila dve merici ali več.