Mislila sem, da so nepremičnine Koper dražje, kakor so v resnici. Pa sem že večkrat videla, da niso. Pogosto sem milila, da sem ravno naletela na tak trenutek, ko so bile bolj ugodne nepremičnine na voljo, ampak vidim, da to ni bil le trenutek. Mislila sem, da je to vsekakor nekaj, kar bi lahko razmislila, ali bi se mi splačalo investirati v to. Če dam takšno nepremičnino v najem recimo, ali bi se mi v nekem obdobju izplačala. Predvsem, če bi bilo to obdobje zaključeno, ko bi bila še živa. Najbrž živa bi bila, kaj bi imela pa od tega, pa samo bog ve.

Vseeno sem kljub temu, da so nepremičnine Koper zelo ugodne, verjetno ne bi prišla skozi s tem. Zadnja kalkulacija je pokazala, da bi to odplačala v dvajsetih do tridesetih letih, le bi takšno hišo dala v najem. V to seveda ni vračunano vzdrževanje hiše, ki je pa obvezno, da imam potem lahko hiša neko vrednost na koncu. Brez vzdrževanja pa vsi vemo, da hiša le propada in je potem celotna investicija brez pomena. Tako, da bi bila dodatna nepremičnine Koper lahko prej izguba denarja. 

Razmišljam, ali so nepremičnine Koper boljša investicija

Ta ideja je bila zelo hitro zaključena. Vseeno sem imela pa namen, da kupim nepremičnino zase tako, da bom ta del zagotovo razmislila. Dolgo lasa sem mislila, da so nepremičnine Koper same dolgočasne nepremičnine, ki stanejo čisto preveč za to, kar omogočajo, ampak se je zgleda z leti marsikaj spremenilo in s tem tudi to. Res je težko vsemu slediti, kar se dogaja, ker se dogaja toliko stari in res je danes na voljo toliko informacij o tem. S tem pa posledično tudi kakšen bolj pomemben podatek izgine med vso to poplavo. Še dobro, da obstajajo druge možnosti, ki te spomnijo na to, da obstajajo tudi druge nepremičnine kakor v Portorožu, kar sem najprej gledala, potem sem se pa spomnila, da bodo morda nepremičnine Koper boj zanimive.