Ko se je začela šola, smo vsi vedeli, da bodo otroci morali nositi maske in pri nas je prišla v poštev pralna maska, ker nisem hotela, da moji otroci nosijo te navadne medicinske maske. Vse lepo in prav, da sem vsakemu otroku kupila eno masko, kar hitro pa sem v praksi videla, da bodo potrebovali več mask, ker ena pralna maska ni prav nič. Kajti ed otrok jo je izgubil prvi dan, od drugega je bila pralna maska umazana, tretji pa je lepo skrbel zanjo.

Tako sem šla ponovno v trgovino, da bi kupila spet nove maske, na kar sem srečala prijateljico, ki sem ji povedala, da grem po pralne bombažne maske, pa mi je rekla, da mi jih lahko zašije ona, ker je šivilja. Tega sploh nisem vedela, da je šivilja, seveda bi mi prav prišlo, kajti pralna maska ni poceni. Tako mi je obljubila, da mi bo za vsakega naredila 5 mask, da jih bodo lahko imeli od ponedeljka do petka.

To pa je bilo res lepo slišati! Prav nič ni hotela v zameno, to je naredila iz dobre volje. Ob takšnih trenutkih spoznaš, kdo je dober človek in kdo ti je pravi prijatelj, ona definitivno je, kajti vzela si je čas, dala je svoje blago, da je naredila maske. 

Otroci so bili zelo veseli, tako jih je čakalo 15 pralnih mask in si je vsak lahko izbral 5. Ja, še enkrat lahko rečem, da pralna maska sploh ni poceni, in če jih moraš kupiti več, kar je čisto nekaj normalnega, potem to res ni mali strošek. Otroci maske izgubljajo, in če je to sedaj novi strošek ljudi, ni prav nič poceni. Še dobro, da moji otroci ne komplicirajo, tako, da jim je vseeno, kakšna je pralna maska in s tem nimam težav.