Zagotovo ste že slišali za pojav, ki se imenuje vdrte bradavice ali pa se z njim morda soočate tudi sami. Takšno stanje se precej pogosteje pojavlja pri ženskah, mogoč pa je seveda tudi pri moških. Pri ženskah je možnost, da se pojavi nekje med 10 in 20 %.

Posledica česa pa so lahko vdrte bradavice oziroma kaj je najpogostejši vzrok za nastanek? Praviloma velja, da so vdrte bradavice lahko posledica dojenja ali pa prirojenih dejavnikov. Dejstvo pa je, da takšno stanje lahko povzroča precejšnje težave pri dojenju in so lahko tudi slabše občutljive.

Kaj lahko za vdrte bradavice dosežemo s posegom

Omenjeno težavo se lahko reši tudi z dokaj hitrim kirurškim posegom. Z njim lahko dosežemo, da se bradavice ne vdrejo pod nivo prsnega kolobarja, ampak da ostanejo štrleče nad nivojem kože. S preoblikovanjem se prav tako izboljša sam izgled bradavic.

Pri posegu se prekinejo vezivni trakovi, ki povezujeo žlezno tkivo dojke z bradavico. V skrajnih primerih pa je treba prekiniti še izvodila mlečne žleze. Slednje je odvisno od stopnje vdrtosti pa tudi od oblike bradavice. Poseg pa se opravi v lokalni anesteziji. Po posegu morajo biti bradavice praviloma teden dni zaščitene z obližem.

Priročna in cenovno dostopna rešitev za vdrte bradavice

Še posebej vdrte bradavice lahko predstavljajo veliko težavo pri ženskah tedaj, ko dojijo. Na trgu pa je na srečo na voljo inovativen izdelek, ki je bil oblikovan pod okriljem enega od vodilnih plastičnih kirurgov v Britaniji. Takšna težava se lahko s pomočjo tovrstnega izdelka tudi trajno reši.

Z nežnim sesanjem naprava izvleče bradavico v majhen plastični pokrovček, ki je v obliki naprsnika. Po nekaj tednih redne uporabe bradavica ostane v izbočenem položaju. Idealno pa je, da se omenjeni izdelek prične uporabljati že pred samo zanositvijo. Vsekakor pa je možno, da se naprava uporablja le nekaj prvih dni po porodu, in sicer nekaj minut pred vsakim dojenjem.