Neverjetno, za kaj vse je možno uporabiti plise zavese, si mislim pogosto. Pa čeprav sem videla že kar nekaj primerov, sem še vedno fascinirana, ko vidim kaj novega. In tako sem zadnjič celo popoldne opazovala prijateljico in njeno hčerko, kako sta za njen rojstni dan okraševali stanovanje.

Poleg tega, da je bilo povsod mnogo različnih dekoracij, pa sta se odločili, da bosta še na vrvico, ki jih imajo plise zavese, obesili nekaj svetlečih vrvic. Sicer je preventivno to delala prijateljica sama, da se kaj ne bi strgalo, ker je njena hčerka vseeno še malce nerodna. Vsekakor je bilo tudi vse obešeno na plise zavese, katerih hčerka ne doseže, da ne bi dobila kakšnih idej. Vsekakor pa je celotno stanovanje na koncu bilo videti res lepo okrašeno in plise zavese so prav lepo pričarale prijeten dodatek k dekoraciji.

Na njenem rojstnem dnevu me je bilo sicer malce strah, da ne bo kakšen otrok dobil kakšne ideje in česa ušpičil, ampak očitno zelo dobro že pozna otroke in je vedela, kako mora ta del pripraviti, da ne bo presenečenj. Na koncu zabave so plise zavese ostale cele, le pospravljanje je bilo rahlo zamudno. Zagotovo pa lahko pričakujem, da bo decembra kaj podobnega viselo s tistih nitk tam. Sicer pa, zakaj pa ne, če je tam kaj lahkega in je videti lepo. V končni fazi je prijetno, če lahko otrok živi v igrivem okolju. 

In tako se sedaj po mojih mislih podijo ideje, če bi morda tudi pri, da bi doma kaj ustvarila na mojih zavesah. Niso sicer plise zavese tiste, ki jih imam na oknu, mi pa zagotovo primanjkuje, kaj igrivega v stanovanju. Morda se dekoracije ne bom omislila na zavesah, ampak kje drugje, imam pa občutek, da nekaj zagotovo bom storila. Ali pa bom na koncu ugotovila, da kaj takega sodi le na kakšne plise zavese v stanovanju, kjer bivajo otroci.