Vedno sem se spraševala, ali živim v pravem kraju in kar naprej sem premišljevala, da bi rada živela na morju. Seveda to ni bilo izvedljivo, ker sem si ustvarila življenje drugje, otroci so bili majhni, služba me je vezala in tako je Izola prišla na vrsto, ko sem se upokojila. 

Resnično nisem pričakovala, da bo ta želja še vedno pri meni tako močna, ko bom starejša. Ne vem, zakaj, ampak v svojem kraju se nisem počutila tako dobro. Čisto po naključju sem prvo leto v penziji šla na dopust na slovensko obalo. Tako sem tisti teden spoznala, da je Izola ta kraj, kjer se želim postarati. Nisem niti pričakovala, ampak sem se tako dobro počutila, da sem bila prav žalostna, da se moram vrniti nazaj. 

Še kar nekaj časa sem živela v svojem domačem kraju, na kar mi je prijateljica povedala, da prodaja stanovanje v Izoli. 

Če to ni usoda, sem takrat pomislila. 

Povedala sem ji za svoje želje in tako je prišlo do tega, da mi je prijateljica dala časa 1 mesec, da se odločim, ali bom kupila stanovanje od nje. Nisem potrebovala enega meseca, že drugi dan sem jo poklicala in ji povedala, da bom stanovanje kupila, ker mi je Izola res lepa in čutim, da bom tam srečna.

Prodaja je stekla in že naslednji mesec je bila Izola moj novi kraj, kjer sem začela živeti. Od prvega dne naprej, sem čutila srečo in zadovoljstvo, ki pa ga imam še danes. Še danes točno vem, da je Izola kraj, kjer sem srečna. Končno poznam občutek, ko točno veš, da si v pravem kraju in da je ta kraj, moj kraj, kjer se bom postarala. 

Ko sem že nekaj časa živela v tem kraju, sem spoznala, da je Izola prekrasni kraj, kjer lahko živiš prelepo življenje, ker ti nudi vse kar potrebuješ.