Za invisalign je že kar nekaj let značilno, da velja za najboljši ortodontski pripomoček za ravnanje zob. Tovrstni aparat je torej praktično neviden, tako da vaši bližnji na primer sploh ne bi mogli ugotoviti, da ga sploh nosite. Precej ljudi ima težave s samopodobo, zato neradi izberejo klasično vrsto aparata za zobe.

V nasprotju s klasičnimi tipi apratov za zobe vam torej invisalign zagotavlja, da ga lahko povsem samozavestno nosite ves čas.

Postopek pregleda in izdelave invisalign sistema

Najprej je treba poudariti, da je sam postopek pregleda pa tudi izdelava invisalign nevidnega zobnega aparata povsem enostaven, neboleč, hiter, ne nazadnje tudi brez kakršnih koli stranskih učinkov. Na brezplačnem pregledu se najprej določi sam način zdravljenja. Obstaja namreč več tipov tovrstnih aparatov. Med seboj se ločijo tudi na samo težavnost oziroma zahtevnost posameznega primera.

Po pregledu sledi 3D skeniranje. Sken se opravi zelo hitro pa tudi povsem neboleče. Na ekranu vam strokovnjaki prikažejo, kako izgledajo vaši zobje pred obravnavo in kako bodo videti po invisalign terapiji. Sledi čakanje. Na podlagi 3D slike se namreč da izdelati aparat po meri. To navadno traja nekje do štirih tednov. Na pregled pa lahko pridete takoj.

Prevzem invisalign aparata, postopek zdravljenja in rezultat

Potem ko prevzamete invisalign aparat, se vam praviloma na zadnje zobe ustrezno namesti majhne nemoteče nosilce aparata ter seveda preda oziroma posreduje vsa konkretna navodila. Glede na težavnost zdravljenja pacient prejme med 7 do 52 opornic. Te nato menja vsak teden.

Rezultat invisalign terapije pa so dokazano zdravi, popolnoma lepi zobje pa tudi nasmejani obraz. Ker vam omenjeni postopek lahko uresniči sanje, čim prej poiščite primernega ponudnika. Najdeta ga lahko tudi na spletu, kjer boste med drugim našli še vrsto koristnih informacij o invisalign terapiji, ki se je najprej razvila v Ameriki, nato pa osvojila še druge države sveta.