Ker moj hrbet ni ravno zdrav in imam pogoste bolečine, sem že kmalu vedela, da si moram privoščiti dobro ležišče zase. Ko sem razmišljala za nazaj, sem bila prav jezna nase, da sem bila kot dijakinja in študentka tako neodgovorna in spala na slabih ležiščih. 

Takrat se dobesedno nisem zavedala, da si škodujem in da bom kasneje čutila posledice svoje neodgovornosti. Takrat sem bila polna energije in optimistična, da mene pa že ne bo nič bolelo. Pa so prišla ta leta, ko sem se prebujala v bolečinah, vsak dan je bila kakšna nova bolečina in vedela sem, da mi lahko pomaga dobro ležišče, takrat sem se tega zavedala in upala, da nisem škodovala sama sebi pred leti, ker nisem razmišljala na ležišče, kajti takrat bi že morala imeti dobro ležišče za mojo hrbtenico. Včasih je dobro poslušati starejše, tudi sama bom sedaj to povedala mladim, da naj že prej uporabljajo dobro ležišče, ker drugače jim bo potem žal.

Dobro ležišče vam prinese kakovostni spanec, tega se sedaj dobro zavedam, ker je povezano s tem, da nimaš bolečin. Ko imaš ponoči bolečine, se zjutraj prebujaš neprespan in če se takšni dnevi ponavljajo, postanemo na dolgi rok utrujeni. 

Vsega kar se starejši bojimo, je to, da ne bomo mogli dobro spati več dni zaporedoma, ker se nam to kar hitro kasneje na organizmu pozna. Tako je za nas dobro ležišče ključnega pomena. Naši predniki so se tega zavedali in so imeli zdrava in dobra ležišča. Moji stari starši so pogosto tudi prezračevali ležišča, tako da so točno vedeli, zakaj je to dobro.

Ko boste izbirali svoje ležišče, pomislite na svoj hrbet in izberite dobro ležišče, ker samo tako boste poskrbeli za vaše celotno zdravje in ne samo za hrbet. Pa lahko noč.