Slovenija ima ogromno lepih krajev, v katerih dopustuje veliko tujih turistov in tudi domačinov. Vsekakor je vsak kraj vreden ogleda, ne glede na to, kaj ti lahko ponudi. Potrebno je imeti odprte oči in sprejeti novo kulturo s katero se srečamo. Le tako lahko ob spoznavanju lastne ali tuje dežele resnično uživamo.

Eden izmed slovenskih krajev, ki pridobiva na vrednosti, je zagotovo tudi Izola. Majno obmorsko mestece na slovenski obali, ki vsako leto privablja več in več gostov. Če spadate tudi vi med tiste turiste, ki imajo radi mir, ki uživajo v majhnih pristnih krajih in se radi sprostijo ob morju, je Izola zagotovo pravi kraj za vas.

 

Kaj nam ponuja mesto

Staro ribiško mestece že od nekdaj slovi po svojem pristnem mestnem jedru, kjer se boste lahko mirno sprehodili in začutili utrip morja in sonca. Pogled na mogočno staro cerkev in njen zvonik vam bo vzel dih. Če imate radi višino, se na zvonik lahko tudi povzpnete. Poleg tega pa Izola nudi tudi odličen muzej o pomorski dediščini, ki jo je zapustila stara Izola.

Če se radi kopate, boste lahko izbirali med njihovimi plažami, kjer se boste spočili, sončili in nakopali. Čez dan boste zagotovo zavili na osvežitev in si izbrali dober domač izolski sladoled.

Izola je priljubljena slovenska točka

 

Večeri v mestu

Ko se boste zvečer odpravljali iz plaže, se boste ustavili v eni izmed mnogih restavracij in se najedli dobre morske hrane. Izola ima ogromno tipičnih morskih restavracij, ki ponujajo vrhunske gurmanske užitke. Če obožujete nočne sprehode, boste zagotovo med sprehajanje preizkusili kakšen kozarec vina, ki so ga pridelali lokalni vinarji.

Tuji gostje pravijo, da ima Izola vse, kar imajo znana obmorska mesta. Tisto pravo dušo, ki jo doživimo z odlično hrano in s pristnimi ljudmi. Odličen oddih, ki  si ga lahko privoščite s partnerjem, z družino ali s prijatelji. Po obisku mesta vam zagotovo ne bo žal.