Ne glede na to, kakšno vrsto dela opravljate in kje, je vsekakor v prvi vrsti potrebno poskrbeti za dovolj veliko zaščito, posledično pa tudi varnost. Vsekakor nam pri tem najprej pridejo na misel zaščitna oblačila pa tudi zaščitna obutev. Še zlasti previdni pa moramo biti pri opravilih, ki lahko ogrožajo naše telo oziroma našo kožo. Da ne bi prišlo do tega, je torej dobro poskrbeti za primerna oblačila ter obutev. Seveda sta dobra zaščita ter varnost odvisni še od nekaterih drugih dejavnikov.

Sicer pa pod pojem zaščitna oblačila najpogosteje uvrščamo delavno oziroma zaščitno obleko, dobro vidne majice, obleke, ki so dobro kemično odporne, pa tudi takšne, ki uporabnikom omogočajo antistatičnost in ne nazadnje še prahotesnost. Uporabna so tudi zaščitna oblačila, ki jih oblečemo le enkrat. To so posebna oblačila za enkratno uporabo. V tem primeru se je treba soočiti tudi s primerno količino takšnih oblačil.

 

Gozdarska zaščitna oblačila za delo v gozdu

Seveda pa se zaščitna obleka oziroma oblačila med seboj razlikujejo tudi po tem, kje se določeno delo opravlja. Za delo v gozdu so vsekakor najbolj dobrodošla gozdarska zaščitna oblačila, ki so torej izdelana v prav ta namen. Za varjenje so najprimernejša torej zaščitna oblačila za varjenje in še bi lahko naštevali.

Še preden torej posežete oziroma si izberete primerno delovno obleko, ki vas bo dovolj dobro zaščitila ter obvarovala, je torej pomembno, kakšen je vaš namen oziroma vrsta same uporabe. Pomislite, katerih vrst nalog ter opravil se pri svojem delu najpogosteje poslužujete. Izbirajte samo med takšno zaščitno opremo, ki je narejena iz kakovostnih oziroma vrhunskih materialov. Poskrbite tudi to, da se bo izbrana zaščitna obleka povsem prilegala vašemu telesu. V nasprotnem primeru vam ne bo kaj dosti koristila – ne premajhna in ne prevelika.

Pomembno je tudi to, da pri uporabi oblačil za zaščito in varnost upoštevate vse nasvete oziroma priporočila