Bil je drugi dan po tem, ko je imel mož modni pohod po trgovinah in delovalo mi je, da lahko končno začnem temo za senčila, da ga končno prepričam, da potrebujeva nekaj novega. Vsaj mislim, da je pravi čas. Na hitro mi je uspelo preveriti, ali je kupil vse, kar je imel za kupiti in če je zadovoljen s svojim novim videzom. Glede na to, da se skoraj pol ure ni ustavil s tem, kaj vse si je kupil in kaj bo imel za kam. Tudi nikjer ni bilo nobenega govora o tem, kaj si še mora kupiti, tako, da mislim, da je res kupil čisto vse, kar je imel v načrtu oziroma si je zaželel.

Vmes med tem, ko je on veselo razlagal o oblačilih, sem se pa previdno pripravljala na to, da omenim, da je morda čas, da se najina senčila, do sezone zamenjajo, saj so res že neprivlačna na pogled. Zvečer, po večerji sva se odločila, da pogledava en film. Ko se je začel, je bil ravno nekakšen prizor hiše, ki je imela točno takšna senčila, ki sem jih jaz želela. Seveda sem to takoj povedala na glas. Presenečena sem ugotovila, da je tudi on razmišljal o tem, saj je takoj odvrnil nazaj, da je ravno zadnjič videl oglas za točno takšna senčila, in da mi je že hotel omeniti to, pa je vedno nekaj prišlo vmes. Debelo sem ga pogledala, saj tega niti najmanj nisem pričakovala. Po drug strani sem se pa oddahnila, ker vem, kako je siten včasih, ko ga presenetim s kakšno stvar, na katero niti najmanj ni pripravljen.

Nova sezona in nova senčila za najin dom

In tako sva ugotovila, da sva oba malce hecna, ker se včasih res premalo pogovarjava, a v resnici razmišljava o isti stvari. Potem sva se pa še dogovorila, da bova v tem mesecu uredila, da izbereva nova senčila, ki bodo do sredine spomladi postavljena.