Končno smo dočakali sneg in jaz sem ugotovila, da nimam prave obutve. Vsi moji škornji so bili premočljivi. Prvi dan, ko je zapadel sneg, sem šele to ugotovila in kako naj rečem otrokom, da ne gremo na sneg, ker jaz nimam obutve. Tako sem šla obuta v te škornje in povem vam, da me je tako nazeblo, da me še dolgo ni. Samo čakala sem lahko, da v naslednjih dneh zbolim za vnetjem mehurja. Takoj tisti dan, sem šla gledat na splet, kateri škornji se prodajo in da so kvalitetno narejeni, da je podplat nedrseč in da so nepremočljivi. 

Našla sem ene dobre, bila sem presenečena, kako dragi so ti Alpina škornji, imeli so tudi cenejše, a sem vedela, da s takšnim nakupom ne bom naredila nič. Naročila sem jih in drugi dan so že prišli. Res sem jih dobila zelo hitro. Bila sem tako vesela, da imam končno prave škornje za v sneg. Prvič!

Sedaj pa sem jaz komaj čakala, da gremo na sneg, ker sem jih hotela preizkusiti in glej to, res so se odnesli fantastično. Moja noga je bila čisto suha in topla, ker so ti Alpina škornji bili podloženi. To je tista prava obutev, v kateri uživaš na snegu, ne pa, tako kot sem jaz imela zadnjič in se mi je pošteno zanohtalo. 

Sedaj si želim še snega, da bo le celo zimo, ker so moji Alpina škornji dobri in nepremočljivi, to je tisto, kar zimska obutev mora imeti. Moji otroci so vsi dobro obuti, zanje vedno poskrbim, le zase nisem, ker nikoli nisem pričakovala, da bom toliko v snegu. Letos je res noro veliko snega, letos uživam tudi jaz in upam, da bom še dolgo. Samo, da imam jaz tople noge in sem srečna, tako sem lahko na snegu celi dan in se bom imela prav lepo. Sneg in sonce to je, kar pozimi potrebujemo in seveda škornji, ki so nepremočljivi.