Ne glede na to, ali izbrana senčila namestite zunaj ali pa znotraj svojega doma, je v prvi vrsti ključno tudi to, da si izberete primeren tip. Na trgu so na razpolago najrazličnejša senčila. Nekatera lahko torej nameščate samo znotraj objektov, druga na zunanji strani, tretja pa so lahko primerna za obe nameščanji. Slednja so denimo žaluzije. Delimo jih torej na zunanje in notranje. Naj ob tem omenimo, da je ravno tovrstno senčilo v tem trenutku eno od najbolj priljubljenih ter zaželenih vrst.

Po drugi strani so še vedno zelo priljubljene rolete, čeprav se mnogim zdi, da jih je nekoliko povozil čas. Slednje verjetno velja predvsem z estetskega vidika. Vemo, da rolete niso najbolj privlačna senčila. Kljub temu pa so izjemno funkcionalna ter imajo ob primernem vzdrževanju precej dolgo življenjsko dobo. Nameščajo pa se zunaj prostorov.

 

Sodoben način upravljanja s senčili

Sodobna senčila se lahko upravljajo na različne načine. Nekateri jih še vedno najraje upravljajo kar ročno, saj se jim to zdi dovolj preprost način. Seveda se senčilo lahko upravlja tudi na daljavo, kar verjetno prinaša za marsikoga še mnogo večje prednosti.

Senčila vse bolj skrbijo tudi za lepši videz prostorov ali objektov

 

Najmodernejša vrtna senčila

Seveda si senčilo lahko postavimo tudi na vrt oziroma nekam, kjer so povsem ločena od objekta. To na primer velja za pergole. Še zlasti moderne in prijetne so bioklimatske pergole.

A ne glede na to, katero vrsto senčila si boste izbrali, si lahko takšen sistem daste izdelati po meri. To je zlasti potrebno, ko je treba ustrezno zasenčiti prostore, kjer so nameščena okna prav posebnih oblik.

 

Ponudniki senčil

Ko kupujemo senčila za nov ali prenovljeni dom, je ključni dejavnik tudi izbira proizvajalca oziroma ponudnika tovrstnih elementov. Pri nas je na voljo kar nekaj podjetij, kjer lahko kupite vrhunska senčila v najrazličnejših podobah ali pa jih naročite kar po meri.