Pritegnil me je oglas, ki sem ga opazila na spletu in ki je vabil k nakupu z besedami, vse vzmetnice na enem mestu. Običajno se me oglasi sicer ne dotaknejo, toda ob tem sem pomislila, kdaj sva midva z dragim menjala svojo, zagotovo je od takrat preteklo še veliko časa.

Vse vzmetnice na enem mestu

Kliknila sem na to spletno stran in ob poplavi informacij me je zajela skoraj panika. Povsod so bile vzmetnice, take ali drugačne in pomislila sem, kako ob vsej tej izbiri izbrati pravo. Nakup vzmetnice se mi je naenkrat zazdel zelo pomembna zadeva. Nato sem pomislila na to, da pred tridesetimi leti to ni bilo nič posebnega. Šel si v trgovino, v spominu imam, da so bile vzmetnice skoraj vse enake in odločitev je bila zelo lahka.

Zamislila sem se, da je postalo tako na vseh področjih našega življenja. Ne samo vzmetnice, izbira je povsod prevelika in odločanje in prebiranje vseh informacij nam jemlje preveč dragocenega časa. Včasih imam občutek, da samo iščemo in raziskujemo kaj bi bilo lahko še boljše in na kakšen način bi bili še bolj storilni in uspešni. Vse imamo na dosegu roke, ampak mi bi želeli še več in več.

Pred kratkim sem zbolela, izgorelost, moderna bolezen. Pa vendar imam občutek, da je tudi to posledica tega, da je naše življenje naravnano na to, da smo boljši in boljši in smo vedno in povsod zraven. Bolezen mi je pokazala, da mi predvsem manjka notranjega miru, manj izbire in manj vseh informacij. Vendar smo že tako naravnani, da se je težko odklopiti. Sama delam majhne korake na tej poti in vsak dan mi gre počasi na bolje. 

Ne rečem, da brez dobre vzmetnice ni dobrega spanca, zagotovo pomaga, pa vendar je pomembno tudi kaj drugega, saj nam še najboljše in najkvalitetnejše vzmetnice nikoli ne bodo dale notranjega miru in zadovoljstva s sabo.