Moj prijatelj je navdušen nad ribolovom. Moram priznati, da mene ribolov nikoli ni pritegnil. A kaj, ko sem moral toliko poslušati njega. Vedno se je po ribolovu oglasil pri meni in mi vse razlagal. Tako da ne morem reči, da o ribolovu ne vem nič, ker sem od njega že veliko slišal in se veliko tudi naučil. 

Enkrat pa sem mu rekel, ker me je vedno vabil zraven, da grem. Kako me je pogledal, ker tega od mene ni pričakoval. Bil je vesel, da bom enkrat šel z njim. Pa sva šla, poletno vreme je bilo kot nalašč za robolov.

Navdušen nad robolovom

Ko sva prišla do jezera, mi je vse lepo razložil. Tudi palico je imel zame, čeprav sem mu rekel, da bom samo opazoval in mu delal družbo. Vendar ure pri ribolovu so dolge, tako da sem tudi sam začel ribariti. Prijatelj mi je sproti vse razlagal in tako sem kar hitro padel notri. Tako kot so tekle ure, tako sem jaz bil nad ribolovom vedno bolj navdušen. Na koncu mi je bilo žal, da sva morala domov. Prijatelj mi je povedal, da lahko naslednjič prenočiva nekje ob jezeru. To pa je dobra in posebna izkušnja, sem razmišljal. Ker me je trenutno ribolov pritegnil, sem bil takoj zato. 

Tako sva organizirala vikend, da sva dva dni ribarila. To pa je bila posebna izkušnja. Moj prijatelj je tega že navajen. Tako, da mi je sproti vse razlagal. Ker je bilo poletje, nama ponoči v šotoru ni bilo mrzlo. Čez dan pa sva potrebovala senco, ker je bilo sonce res močno. Sedaj sem dal to izkušnjo z ribolovom skozi in spoznal, kako se človek, ki ribari počuti in kaj doživlja.