Kako dobro se spomnijam lanskega decembra, ko moje zdravje ni dopuščalo, da bi naredila domači adventni venček. Kajti vsako leto sem naredila venček sama, enostavno ga nisem nikoli kupila v trgovini. Razen seveda lani, ker drugače ga enostavno ne bi imeli. 

Letos pa je ponovno prišel moj čas za mojo ustvarjalno žilico. Že prej sem iskala idejo, kakšen adventni venček bi naredila. Vedno naredim drugačnega in to mi je zelo všeč. Tako sem letos odločila, da bo venček enobarvni. Letos sem bila za vijolično barvo, ker mi je letos padla v oči. Jaz vedno delam stvari po občutku, šele ko vidim stvari, se odločim, če je tako prav. 

Tako sem naredila največji adventni venček do sedaj in ta čas, ko sama ustvarjam najbolj cenim. Vedno sem imela ustvarjalne roke in rada sem vedno ustvarila nekaj posebnega. Tako je letos moj adventni venček bil res lep in poseben. Prav nič klasičen, kot bi pričakovali, ampak poseben. 

December in adventni venček

Prijateljice me večkrat prosijo za nasvet in rada jim ga dam, ker v tem uživam. Moja služba ni prav nič ustvarjalna, zato sem še toliko bolj vesela, če lahko svoje ustvarjanje prenesem v decemberski čas. Takrat je pri nas vedno veselo in praznično vzdušje. Adventni venčki se decembra prodajajo skoraj na vsakem koraku in v vsaki trgovini, tako da ga ni težko dobiti. Veliko več pa je vredno, če se potrudite in naredite svojega, kajti unikatni so najlepši in imajo največji pomen. Pričarajte si lep december, kakor si ga le lahko, kajti to je čas, ko smo lahko čustveni in zadovoljni, da smo.